*** Водещите вечерни новини на 23 февруари ***   Екстремните горски пожари

...
*** Водещите вечерни новини на 23 февруари ***
 
Екстремните горски пожари
Коментари Харесай

Водещите новини! Ако Путин започне война, на предните позиции няма прати руски военни; екстремните пожари се увеличават в идните години

*** Водещите вечерни вести на 23 февруари ***

 

Екстремните горски пожари ще се усилват и ще нанасят все по-сериозни вреди, съобщи Ройтерс, като цитира отчет на Програмата на Организация на обединените нации за околната среда и екоорганизацията " ГРИД-Арендал ". 

Заради климатичните промени, които провокират засушаване, фермерите трансформират горите в ниви, като се чака броят на рисковите пожари да се усили с 30 % в идващите 28 години.

„ Виждаме огромно нарастване на пожарите в северните елементи на  Сирия и на Сибир, в източните региони на Австралия и Индия ", споделя австралийският специалист Андрю Съливан, който е редактор на отчета.

***

По думите на високопоставения чиновник в силовото ведомство в Киев по улиците на градовете и другите селища, следени от проруските отцепници, са тръгнали патрули. „ Целта на тези патрули е да заловен мъжете, които не желаят да се бият на страната на отцепниците, и да ги вкарат принудително в редиците на въоръжените банди на терористите. Много мъже, с цел да избегнат насилствената готовност, се преобличат в женски облекла. Не се майтапя ", сподели още служителят в Министерство на вътрешните работи.

По думите на Герашченко, в случай че съветският президент Владимир Путин предприеме военна интервенция против Украйна, на предните позиции няма да бъдат пратени съветски военни. " На предните позиции ще бъдат ситуирани мъжете, които не желаят да се бият, след тях – въоръжените отцепници и най-сетне – военни под знамената на Руската федерация ", сподели още той.

***

***

Залозите в днешната рецесия са огромни, има същинска заплаха от спор, съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг пред участниците в събитие, отдадено на бъдещето на алианса.

***

" Република Полша, като комшия на Руската федерация, евентуално може да наложи възбрана на жителите на нашата съседка да влизат на територията на страната ни ", сподели Дуда. Полша граничи с най-западната част на Русия – Калининградска област.

" Ние призоваваме към мир и договаряния за намиране на излаз от тази рецесия ", уточни още Дуда.

***

***

Само 450 километра отделят украинската войска от съветските сепаратисти в Източна Украйна. Растат опасенията, че Путин няма да се задоволи единствено с анексията на Донецк и Луганск. Ситуацията към Украйна стана още по-опасна.

***

Във вторник външните министри на страните от Европейски Съюз реализираха единомислещо единодушие за нови наказания против Москва поради признаването на сепаратистките райони в източната част на Украйна и разполагането на войски там.

***

***

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш съобщи през днешния ден, че четиримата бойци от френския Чуждестранен легион, арестувани в Централноафриканската република (ЦАР), от които единият е българин, следва неотложно да бъдат пуснати на независимост, оповестява Българска телеграфна агенция.

***

„ Не бих се кандидатирал за избирателен пост във Англия, в случай че не се усещах убеден, че владея познания и опит, които мога да предложа. Към това решение ме подтикна и неналичието на политическо посланичество на българската общественост в Обединеното кралство. Над 320 000 български жители живеят във Англия, а нямаме посланичество на политическо равнище. Това е голям проблем за общественост, която изпитва избрани усложнения в процеса на интеграция “, разяснява сънародникът ни при оповестяването на номинацията.

***

Служители на отдел " Икономическа полиция " във Варна задържаха доктор, издавал подправени документи, оповестиха от ОДМВР в морския град.

Операцията е извършена през вчерашния ден, в хода ѝ е хванат 28-годишен мъж. Според първичните данни, в интервала 01.11.– 30.11.2021г., като доктор във Варна, той е снабдил повече от 70 лица със документи, удостоверяващи имунизация против COVID-19 без действително такава да е била направена.

***

Първите признаци са мощни, в доста случаи нетърпими болки в корема. Следват повръщане, което мъчно се стопира, без значение какви лекарства се одобряват. На втория ден към този момент се появяват болки в мускулите, главоболие, висока температура и разстройство. Интересното при вируса е, че повръщането е непринудено, като човек няма и секунда за реакция. Така това може да се случи в рейса, на улицата, в магазина и така нататък, предизвестяват лекари.

***

Цената на тока за бизнеса за на следващия ден ще бъде с 4,7 % по-ниска по отношение на днешната. При приблизително 333,85 лв. (без ДДС) за мегаватчас е търгуван през днешния ден токът на Българската самостоятелна енергийна борса (БНЕБ).

***

Бюджетите на БНР и Българска национална телевизия провокираха спор в пленарната зала на Народното събрание по време на дебатите по финансовата рамка за тази година. В препоръчаните текстове, по които се работи на второ четене, е заложено понижение на парите на Българска национална телевизия с два милиона лв., един от които се дава на БНР за финансиране на симфоничния оркестър, оповестява БНР.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР